Hyppää sisältöön

Tuottajavastuu

Jätehuollon tuottajavastuu koskee 15 000 suomalaista valmistajaa, maahantuojaa ja pakkaajaa sekä etämyyjiä.

 

 

 

Ota yhteyttä

 

Tuottajavastuu on yksi kiertotalouden kivijaloista

Tiettyjen tuotteiden valmistajat, maahantuojat ja etämyyjät sekä pakkaajat vastaavat tuotteidensa jätehuollosta. Tämän ansiosta kierrättäminen on tehokasta ja helppoa.​ Laitetaan yhdessä materiaalit talteen ja kiertoon!

Uutisia

Kierrätyksen sankarit -verkkomateriaali opettaa lajittelua ja kierrätystä

Uusi Kierrätyksen sankarit -verkkosivusto on digitaalinen maailma, jossa opetellaan konkreettisesti jätteiden lajittelua, kierrätystä ja materiaalien jatkojalostusta.

Tuottajavastuussa olevia yrityksiä palvellaan nyt ELY-keskuksen verkkosivuilla – yrityksiä auttaa myös chatbot Tuuri

Yrityksiä palvellaan tuottajavastuuasioissa jatkossa ELY-keskuksen teemasivustolla osoitteessa ely-keskus.fi/tuottajavastuu. Chatbot Tuuri auttaa yritystä selvittämään, koskeeko sitä jätehuollon tuottajavastuu.

Romuajoneuvot hyödynnetään 95-prosenttisesti

Autojen materiaalit kiertävät hyvin. Tuoreen kierrätyskokeen tulosten perusteella romutettavaksi päätyvät autot hyödynnetään Suomessa 95-prosenttisesti. Hyödyntäminen tapahtuu kierrättämällä, energiahyödyntämällä ja uudelleenkäyttämällä.

Tuottajavastuun ABC valmistajille, maahantuojille, pakkaajille ja etämyyjille

ELY-keskus ja Suomen yrittäjät järjestävät tuottajavastuusta yhteisen tietoiskun etänä 16.9. kello 9-10.15. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Näin jätelakiesitys vaikuttaa tuottajavastuussa oleviin yrityksiin – kansainvälinen etäkauppa mukaan ja tasapuolisuutta tuottajille

Maaliskuun lopulla julkaistu hallituksen esitys uudeksi jätelaiksi tulee vaikuttamaan tuottajavastuussa oleviin yrityksiin. Tuottajavastuu koskee tiettyjen tuotteiden valmistajia ja maahantuojia sekä kaikkia pakkaajia, joiden liikevaihto on yli miljoona euroa.