Hyppää sisältöön

Tuottajavastuu

Jätehuollon tuottajavastuu koskee 15 000 suomalaista valmistajaa, maahantuojaa ja pakkaajaa sekä etämyyjiä.

 

 

Tuottajavastuu on yksi kiertotalouden kivijaloista

Tiettyjen tuotteiden valmistajat, maahantuojat ja etämyyjät sekä pakkaajat vastaavat tuotteidensa jätehuollosta. Tämän ansiosta kierrättäminen on tehokasta ja helppoa.​ Laitetaan yhdessä materiaalit talteen ja kiertoon!

Uutisia

Autonosien uudelleenkäytön edistämistä selvitettiin laajassa yhteistyössä

Romuajoneuvojen osien uudelleenkäytön mahdollistavasta tietoalustasta tehtiin esiselvitys, jossa kartoitettiin muun muassa tietoalustan vaikuttavuutta, kustannuksia ja säädöstarpeita. Esiselvitys osoitti, että tarvitaan niin romualan prosessin kuin tiedonkulun kehittämistä, jotta osien uudelleenkäyttöä voidaan lisätä.

Etämyyjän tuottajavastuu Euroopassa – tunnin tietoisku verkkokauppaa käyville yrityksille 9.11.

Käykö yrityksesi verkossa kuluttajakauppaa, jossa asiakkaat tai osa heistä on Suomen rajojen ulkopuolella? Tule tunnin tietoiskuun 9.11.2022 kello 14–15 (Teamsissa) ja kuule tuoreimmat vinkit tuottajavastuun hoitamiseen muissa Euroopan maissa.

Testaa, koskeeko yritystäsi tuottajavastuu

Jätehuollon tuottajavastuu koskettaa arviolta noin 15 000 suomalaista valmistajaa, maahantuojaa ja pakkaajaa sekä etämyyjiä. Nyt jos koskaan on helppo testata, koskeeko tämä lakisääteinen velvollisuus myös sinun yritystäsi!

Tulossa uusi tietopalvelu tuottajavastuun hoitavista yrityksistä

Uusi, julkinen tietopalvelu kokoaa tiedot kaikista jätehuollon tuottajavastuun hoitavista yrityksistä yhteen osoitteeseen. Vuoden loppuun mennessä avattavasta palvelusta kenen vain on helppo tarkistaa, minkä tuotteiden osalta yritys on hoitanut tuottajavastuun.

Kannettavien akkujen ja paristojen keräystavoite saavutettiin – sähköistyminen näkyy kierrätyksessä

Akkujen ja paristojen keräys- ja kierrätystilastot vuodelta 2020 kertovat tuntuvasta muutoksesta akkujen ja paristojen määrissä. Kierrätys jatkuu vilkkaana.

Romuautojen osien uudelleenkäyttöä halutaan tehostaa – ELY-keskus teettää esiselvityksen tietoalustan käyttöönotosta

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on käynnistänyt yhteistyössä Kierivä Oy:n kanssa esiselvityksen romuajoneuvojen uudelleenkäytön edistämiseksi. Tammi-syyskuussa 2022 toteutettavassa selvityksessä arvioidaan, onko osien uudelleenkäyttöä edistävän tietopalvelun toteuttaminen mahdollista, ja pyritään tunnistamaan tietopalvelun vaikuttavuus, kustannukset ja sen edellyttämät säädöstarpeet.

Tuottajavastuun muutokset nyt kootusti verkossa

Uudistettu jätelaki sekä eri tuottajavastuualoihin liittyvät asetukset toivat mukanaan monia muutoksia tuottajavastuuseen. Kokosimme keskeiset tuottajavastuussa tapahtuneet muutokset yhteen osoitteeseen. Sivu täydentyy talven 2021-2022 aikana.

Pakkausten kierrätystä kiritetään, näin löydät lajitteluohjeet ja lähimmät kierrätyspisteet

Kierrättäminen on Suomessa tehokasta ja helppoa, sillä useiden tuotteiden valmistajat, maahantuojat ja etämyyjät sekä pakkaajat vastaavat tuotteidensa jätehuollon järjestämisestä ja kustannuksista. Kierrätystavoitteet kiristyvät, joten nyt on aika huolehtia, että kaikki kierrätettävä materiaali otetaan talteen ja toimitetaan oikeaan kierrätyspisteeseen.

Päivitetty: 06.10.2022