Navigointivalikko

Yritysrahoitus

Yritysrahoitus

Tuemme pienten ja keskisuurten suomalaisten yritysten kehittämis- ja investointihankkeita. Tavoitteena on uuden liiketoiminnan luominen, pk-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen sekä yritysten innovaatiotoiminnan vahvistaminen. Yritysten tukemisella kannustamme yrityksiä uudistumaan ja tavoittelemaan kestävää kasvua ja tuottavuutta.

Yritysrahoituksemme koostuu avustuksista eri lähteistä. Suurimmassa osassa avustuksista on mukana Euroopan unionin rahoitusta.

Kysy neuvoa asiantuntijalta

Hankkeesi rahoitusmahdollisuuksien ja rahoituslähteen selvittämiseksi​​​​​​ ota yhteyttä ELY-keskusten rahoitusneuvontaan:

Pk-yritysten rahoitus – kysy neuvoa asiantuntijalta

  • puhelin 0295 024 800
  • sähköposti pkrahoitusneuvonta@ely-keskus.fi
  • Aukioloaika ma-pe klo 9−15

Yrityksen kehittämisavustus

Yrityksen kehittämisavustusta myönnetään merkittäviin kehittämis- ja investointihankkeisiin, joilla yritys esimerkiksi kehittää uusia tai uudistettuja tuotteita, palveluja tai tuotantomenetelmiä, parantaa kansainvälistymisvalmiuksiaan tai kartoittaa uusia markkinoita ja liiketoimintamahdollisuuksia.

Tuki yrityksille Iso-Britannian ja Pohjois-Irlannin EU:sta eroamisen haitallisten vaikutusten vähentämiseksi (Brexit-mukautusvaraus)

Rahoitushaun tavoitteena on tukea yrityksiä, joihin Iso-Britannian ja Pohjois-Irlannin Euroopan unionista eroaminen (Brexit) on vaikuttanut haitallisesti aikavälillä 1.1.2020–31.8.2023. Brexit-mukautusvaraus on EU:n rahoitusväline, jolla tuetaan Iso-Britannian ja Pohjois-Irlannin EU:sta eroamisesta aiheutuneita haitallisia taloudellisia ja muita vaikutuksia.

Yrityksen kehittämisavustus kansainvälistymiseen Länsi- ja Etelä-Suomessa

Alle 50 henkilöä työllistäville yrityksille, jotka suunnittelevat kansainvälistymistä ja haluavat selvittää yrityksen mahdollisuudet laajentaa toimintaa Suomen rajojen ulkopuolelle.

Maaseudun yritystuet

Maaseudun yritystuet tarjoavat mahdollisuuksia aloittaville ja laajentaville yrityksille toimintansa kehittämiseen ja uudistamiseen maaseutualueilla. Maaseudun yritystukia voit hakea, vaikka et harjoittaisikaan maataloutta yritystoimintasi lisäksi. Rahoituksen suuntaaminen perustuu Manner-Suomen maaseutuohjelman ja sen alueellisten osioiden painotuksiin ja valintakriteereihin.

Yritysten toimintaympäristön kehittämisavustus

Yritysten toimintaympäristön kehittämisavustusta voidaan myöntää voittoa tavoittelemattomille julkisille ja yksityisille yhteisöille sekä säätiöille. Avustusta voidaan myöntää hankkeisiin, joiden tarkoituksena on aikaansaada välittömiä vaikutuksia pk-yritysten toimintaympäristöön tai yritystoiminnan kehittymisedellytyksiin.

​​​​Toimintaympäristön kehittämisavustuksen haku laajasti verkottuneisiin, elinkeinoelämälähtöisiin tutkimus-, kehitys- ja innovaatio (TKI)-hankkeisiin

Rahoitushaun mukaisilla hankkeilla tuetaan elinkeinoelämän, varsinkin pk-yritysten tarpeista lähteviä ja laajasti verkottuneita ja hyödynnettäviä ammattikorkeakoulujen, yliopistojen ja tutkimuslaitosten tutkimus-, kehitys- ja innovaatio (TKI) –hankkeita, joilla nopeutetaan tutkimusosaamisen nopeaa hyödyntämistä pk-yritysten kasvuliiketoiminnassa. Rahoitusta voivat hakea voittoa tavoittelemattomat korkeakoulut ja tutkimuslaitokset, joiden tehtäväksi on määritetty tutkimuksen tekeminen

Kuljetustuki

Kuljetustuella alennetaan harvaan asutuilla alueilla toimivien pk-yritysten jalostamien tuotteiden pitkistä kuljetusmatkoista aiheutuvia rahtikustannuksia ja siten parannetaan yritystoiminnan edellytyksiä ja yritysten kilpailukykyä.

Jos yrityksessäsi on tarve osaamisen kehittämiseen

Voit hakea koulutushankkeisiin TäsmäKoulutusta tai RekryKoulutusta. Tällöin yrityksesi maksaa vain osan koulutuskustannuksista, pääosan maksaa ELY-keskus.

Yritysten kehittämispalvelut

Huippuasiantuntijoiden apua yrityksen kehittämiseen helposti ja edullisesti. Saat kokonaiskuvan liiketoimintasi nykytilasta sekä selkeän kehittämissuunnitelman. Lisäksi myös koulutusohjelmia yritysten avainhenkilöille eri teemoista.

ELY-keskusten toiminta-alueilla rahoituksen painopisteet vaihtelevat

Katso yrityksesi sijaintialueen rahoituslinjaukset. 

Voit hakea rahoitusta myös muilta Team Finland -verkoston organisaatioilta

Olemme osa valtakunnallista Team Finland -verkostoa, joka auttaa yrityksiä kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Team Finland -toimijat Business Finland ja Finnvera Oyj tarjoavat rahoitusta erilaisiin tarkoituksiin. Team Finland -verkkosivuilta löydät koottuna julkisten toimijoiden rahoituspalvelut kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Voit ottaa yhteyttä Team Finland -palveluun yhteydenottopyyntölomakkeella. Me verkostona etsimme tarpeeseesi parhaiten vastaavan asiantuntijan tai palvelun. Toimimme tiiviissä yhteistyössä myös alueellisten kehittämisyhtiöiden, kauppakamarien ja yrittäjäjärjestöjen kanssa.


Alueellista tietoa


Ota yhteyttä

Pk-yrityksen rahoitus − kysy asiantuntijalta: 0295 024 800 

  • Aukioloaika ma-pe klo 9−15
  • Sähköposti: pkrahoitusneuvonta@ely-keskus.fi

Tarvitsetko apua kansainvälistymisessä, rahoituksessa tai osaamisen kehittämisessä?  
Täytä lomake − otamme sinuun yhteyttä kahden työpäivän sisällä. 

Päivitetty: 25.05.2023