Yrityksen perustaminen

Yrityksen perustamiseen liittyviin pohdintoihin ja toimenpiteisiin on apua tarjolla suomi.fi-verkkopalvelussa Yritykselle-osiossa ja Yritys-Suomi-puhelinpalvelussa. Myös paikalliset uusyrityskeskukset auttavat yrityksen perustamisvaiheissa.

ELY-keskus voi rahoittaa aloittavan yrityksesi toimintaa ja auttaa kehittämään yritystoimintaa eteenpäin. Mahdollisuudet aloittavan yrityksen rahoitukseen ja muihin palveluihin selviävät Yritys-suomi-palveluista.

Y-tunnus eli yritys- ja yhteisötunnus on viranomaisten yritykselle ja yhteisölle antama tunnus. Patentti- ja rekisterihallituksen ja verohallinnon yhteinen yritystietojärjestelmä YTJ mahdollistaa tietojen ilmoittamisen yhdellä ilmoituksella molemmille viranomaisille.

TIETOA ALUEELTA

Yrityksen perustaminen - Uusimaa

Uudellamaalla yrityksen perustaminen kannattaa hoitaa suoraan Patentti- ja rekisterihallituksen kautta. Uudenmaan ELY-keskus ei tarjoa yritysten perustamisneuvontaa. Neuvontaa antavat alueen uusyrityskeskukset ja kehittämisyhtiöt.

Ennen yrityksen perustamista kannattaa olla yhteydessä neuvontaan ja samalla selvittää, millaisia tukivaihtoehtoja yrityksen perustamiseen liittyen on tarjolla.

 


Päivitetty