Navigointivalikko
Ympäristöasioiden asiakaspalvelu - ingressi

Ympäristöasioiden asiakaspalvelu

Etsitkö tietoa ympäristöasioista? Olethan jo tutustunut ymparisto.fi –sivustoon?

ymparisto.fi

Sivusto tarjoaa laajalti tietoa ympäristöstä sekä mahdollisuuden hyödyntää erilaisia sähköisiä palveluita. Mikäli et löydä sivustolta etsimääsi tietoa, voit ottaa yhteyttä myös ympäristöasioiden asiakaspalvelukeskukseen.

Yhteyttä voi ottaa puhelimitse tai sähköpostitse:

  • 0295 020 900 asiakaspalvelu, ma–pe klo 9–16, pvm/mpm.
  • sähköposti: ympariston.asiakaspalvelu@ely-keskus.fi tai ympariston.asiakaspalvelu@avi.fi
  • chat www.ymparisto.fi-, vesi.fi- sekä ely-keskus.fi -sivustoilla ma-pe klo 12-15​​​​​​

Ympäristöasioiden asiakaspalvelukeskus neuvoo asiakkaita ELY-keskusten ja aluehallintovirastojen hoitamissa ympäristöasioissa sekä vastaa yleisiin ympäristöä koskeviin kysymyksiin.

Asiakaspalvelukeskus opastaa asioiden vireillepanossa, neuvoo verkkopalveluiden käytössä ja vastaa kysymyksiin ja palautteisiin.

Puhelut maksavat lankapuhelimesta soitettaessa paikallisverkkomaksun (pvm) ja matkapuhelimesta matkapuhelinmaksun (mpm) verran.

Muuta ELY-keskusten antamaa neuvontaa ympäristöasioissa:

Tuulivoima

Tuulivoimaneuvonta tarjoaa asiantuntija-apua ja neuvontaa kunnille, maakunnan liitoille, ELY-keskuksille, toiminnanharjoittajille ja kansalaisille tuulivoimarakentamiseen liittyvissä menettely- ja sisältökysymyksissä.

Tuulivoimaneuvonta (ymparisto.fi)

Uusiutuvan energian lupaneuvonta

Valtakunnallinen yhteyspisteviranomainen tarjoaa lupaneuvontaa uusiutuvan energian tuotantoa suunnitteleville sekä valvoo, että lupahakemukset käsitellään määräajan sisällä.

Uusiutuvan energian lupaneuvonta ja yhteyspisteviranomainen

Vieraslajit

ELY-keskusten vieraslajiasioiden koordinointi on keskitetty Kainuun ELY-keskukseen. Kainuun ELY-keskus hoitaa vieraslajien torjuntaan, neuvontaan sekä torjunta-avuksiin liittyviä tehtäviä.

Vieraslajit (ymparisto.fi)

Päivitetty: 10.01.2023