Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Navigointivalikko

POK ELY

Yhteystiedot

Aukioloajat

arkisin klo 8.00 - 16.15

Puhelinvaihde

0295 026 000

Postiosoite

PL 69, 80101 Joensuu

Käyntiosoite

Torikatu 36 A, 3. krs. 

Kirjaamo

kirjaamo.pohjois-karjala@ely-keskus.fi

Uutisia alueelta

Muuta ajankohtaista

ELY-keskusten ympäristöavustukset jälleen haettavissa

Erilaisiin ympäristö- ja kalatalousalan toimenpiteisiin on saatavilla avustusta ELY-keskuksista ympäri Suomen. Avustusten hakuaika alkaa 18.10. ja se jatkuu 30.11.2021 asti.

Avustusta on tarjolla mm. rakennusperinnön hoitoon, saaristojen hoitoon, haitallisten vieraslajien torjuntaan, soiden ennallistamiseen, lintuvesien kunnostamiseen, kalataloudellisiin kunnostuksiin, perinneympäristöjen hoitoon, ympäristökasvatukseen sekä vesistöjen kunnostuksiin. 

Pohjois-Karjalan biosfäärialueelle uusi strategia

Pohjois-Karjalan biosfäärialueelle on luotu uusi strategia yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Yhteisenä visiona on, että biosfäärialue on alueellisesti ja kansainvälisesti tunnettu kestävän kehityksen, sekä luonnon ja ihmisen hyvinvoinnin edelläkävijä ja mallialue.

Pohjois-Karjalassa on paljon osaamista kestävästä elämäntavasta ja onkin tärkeää saada paikallisia toimijoita näkyviin. Strategian yhtenä tavoitteena on lisätä biosfäärialuetoiminnan tunnettuutta saamalla alueella kestävästi toimivat tahot mukaan ja ymmärtämään että heidän työnsä on biosfäärialuetoimintaa.

Kestävä matkailu on yksi strategian painopisteistä, sillä siihen kytkeytyy merkittävästi luontoa ja kulttuuria sekä ravintoa, eli kokonaisvaltaista hyvinvointia. Toiminta on paikallista, mutta vaikutukset ulottuvat maailmanlaajuisesti.

Pohjois-Karjalan biosfäärialueen kartta: Lieksa, Ilomantsi, Tuupovaara
Pohjois-Karjalan biosfäärialue

Päätös Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman hanke- ja yritystukien valintajaksoista 2021-2022

Maaseuturahaston yritystukiin suunnatun elpymispaketin tilannekatsaus

Päätös elvytysvaroilla rahoitettavien laajakaistainvestointien valintajaksoista 2021

Ruokavirasto on tehnyt päätöksen elvytysvaroilla rahoitettavien laajakaistainvestointien valintajaksoista vuodelle 2021. Haettavia hankkeita voi hakea sähköisesti Hyrrä-järjestelmässä. Hakemusten käsittely ja päätöksenteko tapahtuu ELY-keskuksissa.

Pohjois-Karjalan ELY-keskus - uusimmat tiedotteet

Valtakunnalliset ja yhteistiedotteet

Tiedotteita alueelta (23.9.2020 saakka)